HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Alanında Deney Yapan

TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ
DENEY VE KALİBRASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI

Adres : Bakanlıklar, Necatibey Cd. No:112, Çankaya/Ankara/Türkiye

OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2022-009

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

11.02.2022

Revizyon Tarihi

05.01.2024

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

11.02.2027

Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler Deney Adı Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot)

Bal

HMF Tayini HPLC-UV Metodu

TS 13356
Balda
Hidroksimetilfurfual muhtevasının tayini - Yüksek performanslı sıvı kromatografisi (hplc) metodu

Gıda

Arsenik(As), Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Civa (Hg), Demir (Fe), Bakır (Cu), Çinko (Zn) ve Kalay (Sn) Tayini
ICP-MS Metodu

TS EN 15763
Gıdalar-Eser elementlerin tayini- Basın altında parçalama işleminden sonra arsenik, kurşun, kadmiyum ve civanın indüktif çift plazma kütle
spektometri uygulaması (ıcp-Ms) ile tayini

Et ve Et Ürünleri ile Jelatin

Tür Tayini (Domuz, Sığır, At/Eşek eti aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA
Ekstarksiyonu

Kit Metodu (Biotecon Diagnostics Foodproof Animal Detection I Lyokit (Porcine, Bovine, Equide))
Biotecon Foodproof Sample Preperation Kit III Prosedürü

Et ve Et Ürünleri;

Tür Tayini (Tavuk Aranması)
Real Time PCR Metodu
Ön İşlem: DNA
Ekstarksiyonu

Kit Metodu (Biotecon Diagnostics Foodproof SL Chicken Species Detection Kit)
Biotecon Foodproof Sample Preperation Kit III Prosedürü

Kozmetikler

Staphylococcus aureus Aranması

TSE EN ISO 22718
Kozmetikler-
Mikrobiyoloji-
Staphylococcus aureus aranması

Gıda

 

Yiyeceklerde ve İçeceklerde Etil Alkol Tayini

 

Headspace GC-FID Metodu

Food Chemistry Vol. 366, No:130526 Cihaz Aplikasyon Notları

Gıda

 

Boya/Gıda Boyası Miktar Tayini (Karminik Asit)

HPLC-UV/DAD Metodu

NMKL 130